SPRING TIME Teruggave van 10% van uw aankopen >Bekijk promotie

Design Stoelen

Eén van de belangrijkste elementen van het meubilair en daarom de obsessie van veel architecten en ontwerpers zijn de design stoelen of fauteuils. Het gaat niet alleen meer om een plek om te zitten of uit te rusten, maar ook om een belangrijk decoratief element in een huis of bedrijfsruimte. Deze uitvinding van eeuwen geleden is op dusdanige wijze geëvolueerd dat deze nu een hoofdrol claimt; het is niet alleen meer voldoende dat de stoel comfortabel is of zijn functie vervult, de design stoelen moeten tevens persoonlijkheid hebben.

Design stoelen

Een design stoel kan volledig de sfeer van een ruimte veranderen en zegt veel over de bewoners van de ruimte. Ontwerpers en architecten weten dat, en zetten in op de nieuwe echte kunstwerken op poten die in de vorige eeuw zijn opgekomen en echte stijliconen zijn geworden.

Een design stoel is een tijdloze klassieker die de tijd doorstaat zonder uit de mode te raken. Als u een liefhebber van stijl bent en u houdt van de stoelen van de grootse ontwerpers, dan bent u hier op de goede plek. SuperStudio heeft voor u een selectie van honderden bekende, moderne en onmisbare designklassiekers..

Kies uw design stoel

Wij kunnen dit onderdeel niet beginnen zonder onze design stoelen Tower of Wooden geïnspireerd op de DSW van Charles & Ray Eames en de rest van de collectie, zonder twijfel één van de meest emblematische ontwerpen. Deze design stoel werd ontworpen in 1950, met een kuipzitting van polypropyleen en houten basis. De originele versie werd ontworpen voor de Low-Cost Furniture Design wedstrijd, georganiseerd door het Museum of Modern Art in New York. De stoel is zó relevant dat deze een designklassieker is geworden en een halve eeuw later nog steeds wordt verkocht, hoewel deze stoel één van de eerste kunststof stoelen was die op industriële wijze werd gemaakt.

Een ander voorbeeld is de stoel Bertoia geïnspireerd op de Side Chair van Harry Bertoia. Deze Italiaanse ontwerper besloot dat het tijd werd om het typische massieve hout dat in die tijd gebruikt werd voor de fabricatie van meubels, te vervangen door een lichter materiaal. Zo maakte hij in 1952 deze design fauteuil waarbij gebruik werd gemaakt van roestvrijstalen draad en deze werd één van de meest beroemde stoelen.

Een zeer origineel model, al in de tijd dat deze werd ontworpen, is de stoel Phantom geïnspireerd op de Panton Classic van Verner Panton, één van de meest herkenbare ontwerpen van halverwege de 20e eeuw. In datzelfde jaar werd begonnen om deze stoel te fabriceren in glasvezel en is sindsdien altijd blijven verkopen. U kunt kiezen uit diverse kleuren.

En als laatste, de stoel Tulip van Eero Saarinen, beschouwd als klassieker uit die tijd vanwege de futuristische vormen. De design stoel werd ontworpen in 1955 is één van de meest gereproduceerde in de geschiedenis. Nu wordt deze stoel gemaakt van aluminium, maar het oorspronkelijke ontwerp van de Fins-Amerikaanse architect was van glasvezel. Echter, de basis was niet stevig genoeg.

Hebben we het u moeilijk gemaakt om alleen maar één stijl te kiezen?

dagen
uren
min.
sec.
Per kleur laten zien:
182 resultaten
Pagina /
BEKIJK MEER PRODUCTEN

Meld u aan!

coupon

Meldt u zich aan voor onze nieuwsbrief en u ontvangt een kortingsbon van €6* voor uw volgende aankoop van meer dan €100.

*Niet van toepassing op producten in de Opruiming of Speciale Acties. Alleen geldig voor online bestellingen. Niet geldig voor zakelijke klanten of winkels.

Bedankt voor uw aanmelding
Over een paar minuten ontvangt u een e-mail om uw korting te verkrijgen.

Controleer de spambox van uw e-mail als u deze niet ontvangt.

Valoraciones

?