SUMMER VIBES Krijg tot €40 korting op uw bestelling > Bekijk promotie

Houten stoelen

Onze collectie van houten stoelen zal u aangenaam verrassen. Hout is bij uitstek het materiaal geweest dat gebruikt werd voor de meubelproductie door de geschiedenis heen. Misschien is het daarom dat hout ons wat traditioneel lijkt, nadat we de modellen gemaakt van kunststof en metaal door de grote ontwerpers vanaf de 20e eeuw, hebben ontdekt. Misschien zelfs klassiek of saai. Maar dit is niet verder van de werkelijkheid verwijderd. Want dan zou het geen deel uitmaken van de catalogus van SuperStudio.

Houten stoelen

Hout is een edel materiaal dat vele mogelijkheden biedt als deze wordt aangeboden met een open mind. Veel van de meest creatieve persoonlijkheden van de afgelopen eeuw hebben dan al aangetoond, door het gebruik hiervan in originele ontwerpen van rugleuningen, zittingen en stoelpoten. De meerderheid van de houten stoelen die u op onze website vindt, zijn door de tijd authentieke design klassiekers geworden.

Onze catalogus van houten stoelen

Onze sectie van houten stoelen bevat stijlen voor alle smaken. Gedurfde creaties, de meest bewonderde Modern Classics en de mooiste en beste moderne creaties.

Wij hebben de stoel Fer, geïnspireerd op de fantastische Wishbone, van Hans J. Wegner. Een onbetwistbare Scandinavische elegantie, beschikbaar in diverse kleuren. Een ander model dat is gebaseerd op de originaliteit van deze Deense ontwerper, is de stoel Dan, die ons doet denken aan de Elbow.

De stoel Demiro, doet ons denken aan de beroemde stoel Estándar van de Fransman Jean Prouvé. De Zigzag, aan de stoel met dezelfde naam van de Nederlander Gerrit Thomas Rietveld, één van de meest doorbrekende vertegenwoordigers van de architectonische beweging, De Stijl.

Wij kunnen de houten stoelen geïnspireerd op de werken van het beroemdste echtpaar op het gebied van meubeldesign, Charles & Ray Eames, niet vergeten. Dit is het geval bij de Dinnig Walnut en de Coffee Walnut, die de vormen van de collectie Plywood Group nabootsen. Of van de stoel Spears, met de aantrekkelijke pied-de-poule bekleding en een charmante retro-look, gebaseerd op de stoel Organic.

Ook beschikken wij over stoelen die niet volledig van hout zijn gemaakt, maar wel voor een deel. Zoals de Bantra Wood of de Beech Tulipa, of de fauteuil Pelican, een getrouwe reproductie van het werk van de Deen Finn Juhl. Er zijn stoelen met houten planken op metaal, zoals de Ovei of de Greek, met een authentieke en onweerstaanbare industriële uitstraling. Anderen hebben een houten structuur, maar zijn volledig bekleed inPatchwork.

Maar.... waarom nog doorgaan? Wij hebben liever dat u zelf de collectie bekijkt en geniet van een aantal van de mooiste modellen van het avant-garde design van de afgelopen eeuw.

dagen
uren
min.
sec.
33 resultaten
Pagina /
BEKIJK MEER PRODUCTEN