DECO OUT Tot 85% korting op Tuinartikelen > Bekijk promotie

Kamerschermen

Kamerschermen zijn de perfecte oplossing als u een ruimte in diverse zones wilt opsplitsen. Ze zijn eenvoudig te verplaatsen en geven een onmiskenbaar stijlvol tintje.

Kamerschermen

Ze zijn voornamelijk nuttig in lofts of woningen met open ruimtes. Met een kamerscherm kunt u een kleedkamer maken in de slaapkamer of een klein halletje in de ingang. In de badkamer is het een perfect element om de douche of badkuip te scheiden van de rest. In de woonkamer, is het een uitstekende optie om een leeshoekje te creëren, zodat er geen afleiding van buitenaf is. Ook kunt u ze gebruiken om iets te bedekken wat u uit het zicht wilt laten, of om grote ramen af te schermen voor inkijk of licht. En ze kunnen zelfs gebruikt worden las bed hoofdbord. Dat is één van de nieuwste woontrends.

“Biombo” is een Japans woord en betekent “bescherming tegen de wind”. Dit was namelijk van oudsher de functie in het tijdperk van de Han-dynastie in China. Daarna werden ze popular in Japan en vandaaruit ook in Europa.

De eerste modellen waren slechts één paneel. In de loop van de tijd werden er meer panelen toegevoegd en werden ze groter. Ook werden scharnieren geplaatst zodat het kamerscherm kon worden ingeklapt wanneer deze niet in gebruik was.

In de tegenwoordige tijd zijn er onnoemelijk veel innovaties aangebracht in de structuur en het materiaal waarvan de kamerschermen zijn gemaakt. De creativiteit is dusdanig dat veel design kamerschermen onderdeel uitmaken van sommige museum-collecties. Een ander facet van dit element is dat deze als puur decoratief element wordt gebruikt.

Onze catalogus van kamerschermen

Er zijn kamerschermen die volledig ondoorzichtig zijn en zo dienen als een wand om het zicht te verhinderen. Dit is het geval bij het kamerscherm Screen Eames, samengesteld uit zes gelakte houten panelen en samengevoegd met gevlochten stof. Het resultaat is een golvend oppervlak dat in diverse posities geplaatst kan worden.

SuperStudio heeft ook doorschijnende modelen zoals het kamerscherm Capo Reparto. Een heel originele optie is het kamerscherm Eileen Gray. Deze combineert base en beweegbare vierkante panelen die geopend of gesloten kunnen worden om het licht al dan niet door te laten. Dit model is één van de design kamerschermen die in een museum te vinden is, in dit geval het MOMA in New York.

Resumerend, het kamerscherm is een heel praktisch en functioneel meubelstuk, maar laat tegelijkertijd prachtig design zien. Ideaal om ruimtes af te scheiden op een stijlvolle manier.

dagen
uren
min.
sec.