Kunststof stoelen

De kunststof stoelen bieden uitgebreide mogelijkheden, die vroeger onmogelijk leken voor dit meubelstuk. Wat betreft het gebruik zowel binnen als buiten; de stootbestendigheid; de flexibiliteit van de materialen en het gemak waarmee ze gevormd kunnen worden; de innoverende structuren en originele vormen; en de beschikbare kleuren, inclusief transparant, die vroeger alleen in glas beschikbaar waren en derhalve niet erg geschikt voor dagelijks gebruik.

Kunststof stoelen

De industriële revolutie bracht een verandering in mentaliteit, een nieuwe manier van leven, consumeren, meer keuzevrijheid, een intens proces van vooruitgang en innovatie op veel gebieden: wetenschap, technologie, bouwkunde... En ook de meubels, zoals ieder element dat deel uitmaakt van het gewone dagelijkse leven, maakten een verandering door.

Beetje bij beetje, werd de belangstelling van de grootse creatieve geesten in de architectuur geleid naar het meubilair om een aantal van hun meest ingenieuze ideeën te ontwikkelen. De stoel kreeg een ongebruikelijke relevantie, misschien vanwege zijn aard, functioneel en verenigd met de mens. Maar het was uiteindelijk pas in 20e eeuw dat de beste werken verschenen, de avant-garde designklassiekers. En de meeste van de deze zijn verkrijgbaar bij SuperStudio.

Onze catalogus van kunststof stoelen

Eames, Panton, Bouroullec, Saarinen, Arad, Arnio, zijn een aantal van de beroemdste auteurs, waarvan wij in onze selectie kunststof stoelen stukken hebben die geïnspireerd zijn op hun beste creaties.

Dit is het geval bij de Stoel Phantom, de Torino, de Ron, de Jouyu, de serie Tulip stoelen of de fauteuil Ball Relax. Een uitgebreide collectie die ons meeneemt op een reis door de historische evolutie van het gebruik van diverse kunststof materialen, zoals polypropyleen, ABS, PVC of polycarbonaat.

U vindt fascinerende stoelen zoals de Queen, die verwijst naar de werken van de Fransman Philippe Starck voor de firma Kartell, waar de barokke Louis XVI stijl werd samengesmolten met moderne vereenvoudigde lijnen en een volledige transparantie.

Andere, zoals de Stoel Line, gebaseerd op de beroemde Stoel Navy van de Amerikaanse firma Emeco, oorspronkelijk gemaakt van aluminium voor de US Navy gedurende de Tweede Wereldoorlog. Een terugkerende klassieker met een vleugje kleurrijke levendigheid, dankzij het gebruik van polypropyleen.

Wij beschikken ook over onze versie van de typische zomerstoel, de Stoel Mexico, geïnspireerd op de Stoel Acapulco. En andere fascinerende moderne creaties, zoals de Stoel Dypo Wood en de schommelstoel Tower Arms van Charles & Ray Eames, een ontwerpersechtpaar dat de wereld van het meubilair volledig heeft gerevolucioneerd in de afgelopen jaren.

Het moment is aangebroken. Stop met lezen en duik onder in de wereld van unieke ontwerpen die op alle gebieden pakkend is. Ontdek de kunststof stoelen van SuperStudio.

dagen
uren
min.
sec.
81 resultaten
  • Directe levering
Stoel WOODEN CUSHY
Stoel WOODEN CUSHY
Vanaf: €45,00

-55%€99,26

toon artikel
83cm
49cm
53.5cm
Stoel JACOP -Polypropyleen-
Stoel JACOP -Polypropyleen-
Vanaf: €29,00

-54%€62,82

toon artikel
83.5cm
46cm
41cm
Stoel PHANTOM -Polypropyleen-
Stoel PHANTOM -Polypropyleen-
Vanaf: €39,00

-59%€95,25

toon artikel
87cm
49.5cm
57cm
Stoel IMPERIAL -Polycarbonaat-
Stoel IMPERIAL -Polycarbonaat-
Vanaf: €62,00

-52%€129,72

toon artikel
90.5cm
38cm
48.5cm
  • Directe levering
Stoel MAESTRO
Stoel MAESTRO
Vanaf: €49,01

-54%€106,46

toon artikel
82cm
58cm
51cm
Pagina /
BEKIJK MEER PRODUCTEN