Metalen stoelen

De metalen stoelen zijn een fantastisch voorbeeld van de historische evolutie van design in de Westerse wereld. Na de industriële revolutie werd meubilair niet gereduceerd tot alleen gebruik van hout en stof voor de bekleding. Er verschenen nieuwe materialen, die nieuwe mogelijkheden boden. Nadien, in meer recente tijden, werden tevens diverse kunststofsoorten geïntroduceerd, die de eetkamers, woonkamers en bars over de halve wereld met kleur vulden.

Metalen stoelen

Daarom bevinden de metalen stoelen zich halverwege tussen een modern en retro uiterlijk dat ons fascineert. Zeker, ze zijn hard, solide, van metaal of aluminium, ze zijn van "nu". Maar ze zijn niet van kunststof. Ze zijn onlosmakelijk verbonden met de principes van de zware industrie, hoewel de vormen en structuren geëvolueerd zijn om zich aan te passen aan de behoeften van ieder moment.

Veel van deze stoelen zijn absolute favorieten geworden in bars en restaurantes, omdat ze beter dan geen enkele andere, dagelijks en doorlopend gebruik weerstaan, en tevens de weersinvloeden voor buitengebruik op terrassen, in tuinen en andere buitenruimtes.

Onze catalgous van metalen stoelen

Bij SuperStudio genieten we enorm van de schoonheid van de industriële vintage look eigen aan de metalen stoelen. In onze catalogus beschikken wij over stoelen die geïnspireerd zijn op klassiekers van ontwerpers zoals Harry Bertoia, Jean Prouvé of Charles & Ray Eames. Dit is het geval bij, respectievelijk, de serie Bertoia stoelen met verschillende afwerkingen, de stoel Demiro Plywood en de stoel Dron.

Ook beschikken wij over modellen die doen denken aan de beroemdste creaties van internationaal erkende meubelfabrikanten. Onze collecties Terek, Moskov of Greek zijn gebaseerd op de ontwerpen van Jean en Xavier Pauchard voor het Franse huis Tolix. En onze stoel Neo is de gekleurde uitvoering van de alombekende stoel Navy geproduceerd door Emeco, en oorspronkelijk bedoeld om een resistente, duurzame en praktische stoel te leveren aan het marineleger van de Verenigde Staten tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Ook hebben wij stoelen die verrassen door de originaliteit. De stoel Pitiusa, bijvoorbeeld, doet tot op zekere hoogte denken aan de beroemde stoel Wishbone van Hans J. Wegner, maar met een soberder, rechtlijniger stijl en vooral met een structuur van gelakt aluminium, zodat deze stoel ook geschikt is voor buitengebruik, anders dan de originele versie die gemaakt is van hout.

Andere metalen stoelen hebben een uitermate modern aspect. De stoel Cubic heeft de kenmerkende hoekige vormen van de werken van de Duitser Konstantin Grcic.

En waarom nog doorgaan? Het is beter dat u zelf onze "hardste" en tegelijkertijd mooiste collectie ontdekt.

dagen
uren
min.
sec.
35 resultaten
Stoel BERTOIA -Black Edition-
Stoel BERTOIA -Black Edition-
Vanaf: €63,90

-63%€174,54

toon artikel
80cm
51cm
58cm
 Stoel BERTOIA -White Edition-
Stoel BERTOIA -White Edition-
Vanaf: €49,01

-65%€140,20

toon artikel
80cm
51cm
58cm
  • Directe levering
Stoel Terek ®
Stoel Terek ®
Vanaf: €32,98

-65%€95,25

toon artikel
85cm
45cm
53cm
Stoel BERTOIA -Chrome Edition-
Stoel BERTOIA -Chrome Edition-
Vanaf: €79,00

-54%€172,00

toon artikel
80cm
52cm
60cm
  • Directe levering
Stoel DEMIRO
Stoel DEMIRO
Vanaf: €54,00

-49%€106,48

toon artikel
81cm
43cm
51cm
Stoel DRON
Stoel DRON
Vanaf: €74,00

-57%€172,53

toon artikel
87cm
49.5cm
48.5cm
Stoel AGATA BERTOIA
Stoel AGATA BERTOIA
Vanaf: €99,00

-63%€266,54

toon artikel
83cm
84cm
65cm
Stoel BISTROT -Vintage-
Stoel BISTROT -Vintage-
Vanaf: €68,00

-55%€152,62

toon artikel
89cm
46cm
52cm
Pagina /
BEKIJK MEER PRODUCTEN