Neonlampen

De verlichting is een fundamenteel aspect in interieurdesign en neonlampen kunnen een origineel tintje geven aan een ruimte. De grote variatie aan kleuren en vormen biedt de mogelijkheid om een creatieve sfeerverlichting te introduceren in de decoratie van uw huis.

Neonlampen

De neonlampen werden voor het eerst in het dagelijkse leven geïntroduceerd in de jaren 50. Deze werd toen vooral gebruikt door bedrijven om de aandacht te trekken van potentiële klanten. In de steden en langs de wegen verscheen verlichte reclame in bochtige lijnen. Een lange geschiedenis van verschillende gebruiken heeft ons naar het heden geleid, nu een neonlamp in huis een teken van stijl is geworden.

De neonlamp bevat meestal voor het grootste deel geïoniseerd neongas, onder lage druk, gemengd met een ander element. Ook kan deze gevuld zijn met een ander type gas. Wanneer de neonlamp wordt aangezet, gaat de elektrische stroom door de buis die het gas bevat en veroorzaakt de reactie waardoor deze gaat gloeien.

Normaalgesproken worden de neonlampen in diverse vormen aangeboden: een cactus, een flamingo, een wolk, een boom, fruit, etc. Dit is omdat het niet zozeer gaat om zijn bijdrage in de verlichting van een ruimte. De verlichting is niet sterk genoeg om een echte impact te geven, hoewel deze wel een gezellige sfeer kan creëren. De echte waarde van deze lamp is het informele uiterlijk in een moderne pop-stijl.

Neonlampen, Onmisbaar in een Decoratie in Pop-Stijl

Andy Warhol besloot de neonlampen nieuw leven in te blazen en verwerkte deze in zijn artistieke werken, zoals hij ook met andere objecten uit de pop-cultuur heeft gedaan. Daarna werd deze trend gevolgd door andere Pop Art auteurs. En zo werd een gebogen buis met gas en met felle, fosforescerende en intense kleuren, een symbool van de Pop-stijl. Deze decoratieve stijl overheerste in de jaren 60 en 70. De neonlamp werd in huis gehaald om een grappig, soms zelfs psychedelisch, effect te geven.

Daarna was het de muziekwereld die bezweek voor de charmes van de dit type verlichting en de neonlampen werden een gebruikelijk item in de videoclips. En nu is het een onontkoombare decoratietrend. Bij SuperStudio hebben we diverse modellen met verschillende vormen waaruit u kunt kiezen. En maakt u zich geen zorgen als uw huis niet in Pop-stijl is ingericht; de moderne ontwerpen passen in vrijwel iedere inrichting.

Bovendien helpt een neonlamp altijd om een ruimte levendiger te maken. Zonder veel tijd en moeite te investeren. Alleen al zijn aanwezigheid verandert de algemene sfeer en geeft een ruimte persoonlijkheid.

dagen
uren
min.
sec.