Hoe verhoog je de waarde van jouw huis?

Wanneer je plannen hebt om te verbouwen, is het zinvol om te kijken naar manieren waarop je zowel het wooncomfort als de waarde van het huis kunt verhogen. Hier heb je immers niet alleen op de korte termijn, maar ook op de lange termijn veel profijt van. Bijvoorbeeld wanneer je in de toekomst verkoopplannen hebt. Toch is dit niet zo eenvoudig als het lijkt. Sommige verbouwingen leveren namelijk weinig op voor de waarde van het huis. Daarom is het belangrijk dat je weet waar je op moet letten. Welke factoren hierbij het belangrijkst zijn, hangt met name af van de kwaliteit van de woning. 

Heb jij binnenkort verbouwplannen en wil je graag weten of jouw verbouwing zinvol is voor het realiseren van waardevermeerdering? Hieronder zetten we de belangrijkste aanpassingen op een rijtje. 

Kunststof dakkapellen 

Een dakkapel is een prima manier om meer ruimte op zolder te creëren. Veel mensen gebruiken een dakkapel om zo een volwaardige te maken. Handig wanneer er gezinsuitbreiding komt of wanneer er simpelweg meer ruimtes in huis mogen zijn. Kies je voor de plaatsing van een dakkapel? Let dan ook op het materiaalgebruik. Mensen geven tegenwoordig eerder de voorkeur aan woningen met kunststof dakkapellen

Als je erover nadenkt, passen kunststof dakkapellen ook helemaal bij deze tijd. Ze behoeven weinig onderhoud. Eenmaal geplaatst, heb je er eigenlijk geen omkijken meer naar. Ondertussen zijn ze erg duurzaam en beschikken ze over een zeer lange levensduur. Kortom: de perfecte keuze voor ieder met een druk en milieubewust leven. 

Mooie tuin 

Natuurlijk staat niet iedereen te springen om een grote, groene tuin. Maar de meeste mensen zien dit toch wel als toegevoegde waarde van een woning. Een mooie tuin, waar ze heel wat mooie zomeravonden door kunnen brengen. Je scoort dan ook gegarandeerd punten als je jouw tuin professioneel laat aanleggen. Denk hierbij aan de juiste verhouding tussen groen en zitcomfort. Een absolute droomtuin zal gegarandeerd een blikvanger zijn wanneer het huis te koop wordt gezet. 

Nog een groot voordeel is dat je de aanleg van een tuin zo duur kunt maken als je wilt. Je hoeft hier echt geen duizenden euro’s in te investeren. 

Goed onderhoud 

Wist je dat het soms niet eens noodzakelijk is om een grootschalige verbouwing te verrichten? In de meeste gevallen is goed onderhoud al voldoende. Woningen die goed onderhouden zijn, worden veel sneller verkocht. Logisch ook, want anders komt de koper direct voor heel veel extra kosten te staan. Deze kosten zullen ze meenemen in het budget en daardoor zal ook het bod lager worden. Hierdoor neemt logischerwijs dus ook de waarde van jouw woning af. 

Heb je dus geen behoefte aan een grootschalige verbouwing? Zorg er dan in elk geval voor dat al het achterstallige onderhoud wordt gedaan en hou het netjes bij. Zo voorkom je enorme kosten in de toekomst en zal de waarde van het huis niet onnodig afnemen.