De Kaspersky ring beschermd al jouw biometrische gegevens

Nu we onze smartphones steeds vaker inzetten in onze dagelijkse levens, komt er steeds meer gevoelige en private informatie op te staan. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat je jouw smartphone unlocked met je vingerafdruk of zelfs met de ingebouwde gezichtsherkenning. Hoe weet je zeker dat hackers niet bij deze gegevens kunnen komen? Zijn jouw biometrische gegevens wel goed beschermd? Securitybedrijf Kaspersky heeft hier een innovatieve gadget voor op de markt gebracht. Samen met een ontwerper uit Stockholm hebben zij de Kaspersky ring bedacht, die al jouw gegevens voor je beveiligd.

Technologie en kunst komen samen in de Kaspersky ring

Wanneer je een prachtig sieraad zoekt wat ook nog eens van praktisch nut voor je is, moet je bij Kaspersky zijn. De slimme ring zorgt ervoor dat jouw digitale identiteit optimaal wordt beveiligd. De ring ziet er kunstig uit maar heeft ook een zeer belangrijke functie. Doordat jouw smartphone je vingerafdruk en je gezicht inzet om zichzelf mee te ontgrendelen, kunnen hackers dit van je stelen en gebruiken. Vroeger was het alleen nodig om een nieuw wachtwoord te verzinnen wanneer jouw gegevens van je gestolen waren. Helaas kan je niet zomaar een andere vingerafdruk of een ander gezicht nemen wanneer je wordt gehackt.

Hoe werkt de Kaspersky ring precies?

De ring is jouw nieuwe vingerafdruk. Wanneer je bent gehackt en jouw biometrische gegevens op straat komen te liggen, kan de Kaspersky ring een nieuwe kunstmatige vingerafdruk voor je aanmaken. Wanneer je bent gehackt kan je de ring gebruiken om een nieuw patroon aan te maken, zodat je toch opnieuw jouw persoonlijke gegevens kunt beveiligen. Kaspersky noemt dit een mooie manier om problemen door de nieuwe technologische wereld op te kunnen lossen. De ring is een goede manier om de unieke identiteit van mensen te beschermen, maar Kaspersky vindt dat er strengere regels en toezicht op al deze gegevens moet komen.