Hoe werkt AliExpress?


AliExpress is een online platform waarop consumenten goedkope producten kunnen zoeken en vergelijken. Dankzij de gebruiksvriendelijke navigatie en eenvoudige verzend- en betalings processen is AliExpress een van de populairste e-commerce platformen ter wereld. AliExpress is opgericht in China, en zodoende komen de meeste verkopers dan ook daarvandaan. Toch zie je tegenwoordig ook steeds meer verkopers uit andere regio’s.

Wat kan je kopen bij AliExpress


AliExpress werkt met allerlei verschillende verkopers. Er zijn geen restricties. Kortom, op AliExpress kan je eigenlijk alles kopen. Op de website zijn alle artikelen onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat jij gemakkelijk kan vinden wat je zoekt. De meest gezochte producten zijn:
1. Elektronica en gadgets
2. Kleding voor vrouwen, mannen en kinderen
3. Sport artikelen
4. Computers
5. Sieraden en juwelen

Handig zoeken op AliExpress


Om AliExpress te gebruiken kan je de handige app downloaden op je mobiel, of je logt in via de webbrowser. Voordat je iets kunt kopen moet je eerst een account aanmaken. Dit duurt maar een paar minuutjes. Daarna kan je de gewenste producten zoeken en vergelijken bij meerdere verkopers.
De zoekresultaten worden altijd weergegeven met handige informatie zoals recensies van andere consumenten, en algemene beoordelingen over het product en de verkoper. Alle opties voor maten en kleuren worden in detail beschreven. En, in het geval van elektronische apparatuur, worden ook het modelnummer en de specificatie vermeld. Lees dit goed door alvorens iets aan jouw winkelwagen toe te voegen.

Betalen op AliExpress

Als je klaar bent met online shoppen, dan bevestig je de bestelling door te betalen. AliExpress accepteert allerlei soorten elektronische betaalmiddelen, van creditcards tot prepaidkaarten. Je kan ook met een e-wallet betalen zoals Paypal. Je kan ook met Alipay betalen de Chinese evenknie van Paypal. Als je Alipay kiest krijg je vaak extra voordelen.