Zijn Bluetooth-hoofdtelefoons veilig?

In de moderne tijd heeft de mensheid technologische vooruitgang meegemaakt als nooit tevoren. Draadloze technologie is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven nu alles online is, of het nu gaat om transacties, kijken op sites zoals Netflix of wedden op websites zoals Bet777.

Telecom-industrieën zijn altijd in een race om nieuwe draadloze technische apparaten uit te brengen. Consumenten zijn er snel bij om de apparaten die ze hebben te dumpen voor de nieuwste trend in de markt. De meest verkochte technische apparaten zijn draadloze apparaten en een Bluetooth-hoofdtelefoon is daar een van. Bij het maken van uw technische aankoop wijst de verkoper snel op alle unieke kenmerken van het product, maar nooit op de gevaren. EMF- en EMR-straling is een aanzienlijk gezondheidsrisico in verband met draadloze Bluetooth-hoofdtelefoons.

Wetenschappers over de hele wereld hebben studies uitgevoerd naar de mogelijke gezondheidsrisico’s van chronische blootstelling aan elektromagnetische velden van mensen. Enkele van de veelvoorkomende gezondheidsrisico’s die worden opgemerkt zijn kanker, neurologische schade en reproductiedefecten. De onderzoeken hebben geleid tot een oproep aan de Wereldgezondheidsorganisatie om strikte voorschriften te formuleren voor blootstelling aan elektromagnetische straling van draadloze apparaten. De regels zouden telecomfabrikanten helpen om voorzorgsmaatregelen te nemen door draadloze apparaten te ontwikkelen die hun consumenten beschermen tegen straling. De uitgevoerde onderzoeken hebben de effecten van draadloze apparaten in het algemeen bestudeerd. We proberen de mogelijke schade te achterhalen die wordt veroorzaakt door Bluetooth-hoofdtelefoons, zowel op korte als op lange termijn. Het kan moeilijk zijn om de symptomen van EMV en EMR-straling in ons dagelijks leven te detecteren, maar de resultaten kunnen op de lange termijn nadelige schade veroorzaken.

Waar u op moet letten bij een Bluetooth-hoofdtelefoon

De ontdekkingen die zijn gedaan zijn alarmerend, dus hoe realiseren we welke niveaus van EMV en EMR gezondheidsrisico’s met zich meebrengen? Over het algemeen is de EMF die wordt uitgezonden door een Bluetooth-hoofdtelefoon van laag niveau. Dit betekent echter niet dat de impact minimaal is. De specifieke absorptiesnelheid is hierbij een belangrijke factor. Het verwijst naar het niveau van radiofrequentie dat mensen absorberen van technische apparaten. SAR is een bepalende factor voor de hoeveelheid straling die in het menselijk lichaam wordt geabsorbeerd. De nabijheid van Bluetooth-hoofdtelefoons tot het menselijk lichaam is de belangrijkste reden tot bezorgdheid over de absorptie van straling.

Bluetooth-koptelefoons worden op het hoofd geplaatst, waardoor de hersenen worden blootgesteld aan EMR en EMF. De meeste Bluetooth-koptelefoons voldoen aan de SAR-eis van maximaal 1,6 watt per kilo. Langdurige blootstelling aan straling leidt echter tot mogelijke gezondheidsrisico’s. Er moeten meer studies worden uitgevoerd om de exacte impact van Bluetooth-hoofdtelefoons op de menselijke gezondheid te bepalen. Daarnaast dient u de internationale richtlijnen over de stralingslimieten van Bluetooth-hoofdtelefoons en andere draadloze gadgets te raadplegen.

Voorzorgsmaatregelen om gezondheidsrisico’s van EMV en EMR veroorzaakt door Bluetooth-hoofdtelefoons te voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen. Het is beter om voorzichtig te zijn bij het gebruik van Bluetooth-hoofdtelefoons om mogelijke gezondheidsrisico’s te voorkomen. Enkele eenvoudige handleidingen zijn;

• Als u lange telefoongesprekken beantwoordt, kiest u voor de luidsprekerfunctie op uw telefoon in plaats van een Bluetooth-hoofdtelefoon. Dit vermindert de duur van het contact van een Bluetooth-hoofdtelefoon met uw hoofd.

• Voor muziekliefhebbers, gamers of gokkers die online wedden op websites zoals Bet777, gebruik luidsprekers waarvoor u geen headset op uw hoofd hoeft te bevestigen.

• Kinderen zijn gevoeliger voor straling omdat hun schedel nog niet volledig ontwikkeld is. Beperk hun blootstelling aan Bluetooth-hoofdtelefoons.

• Koop bij aankoop van een Bluetooth-hoofdtelefoon een gerenommeerd merk dat al lang op de markt is en voldoet aan de SAR-limieten.

• Schakel draadloze apparaten uit die Wi-Fi-signalen uitzenden wanneer ze niet in gebruik zijn. Als u bijvoorbeeld een computer gebruikt om verbinding te maken met uw Bluetooth-hoofdtelefoon, gebruikt u een Ethernet-kabel in plaats van Wi-Fi.

Blootstelling aan straling van Bluetooth-hoofdtelefoons en draadloze apparaten is een realiteit waar we niet aan kunnen ontsnappen, maar we moeten ermee leren leven. Wees voorzichtig door de maatregelen te volgen die we hebben opgesomd, en blijf veilig.