Dit zijn de trends voor voorjaar 2022

Na een jaar vol hobbels en tegenslagen zijn we volgend voorjaar toe aan een beetje vrolijkheid en frivoliteit. Het gevoel van een nieuw jaar, met nieuwe kansen en nieuwe trends overheerst. Trends in de fashion van 2022 zijn vooral zorgeloos. Het zorgeloos combineren van verschillende stijlen voert de boventoon. Chique en sexy, oversized en skinny, vintage en future. Laat je inspireren op Lookperfect zodat jij straks straalt in het voorjaar. In dit artikel passeren de verschillende voorjaarstrends die we signaleerden bij de grote modemerken de revue. 

Bodysuit als perfecte basis

Het grote voordeel van een bodysuit is dat je een goede basis creëert waar je op door kunt borduren. Combineer de bodysuit bijvoorbeeld met een baggy broek, wijde rok, oversized t-shirt of klassieke trenchcoat. Je merkt het al, wissel het strakke van een bodysuit af met wijdere kledingstukken voor maximaal effect. Wat dacht je bijvoorbeeld van chunky boots? Helemaal on-trend!

Love game!

Als je echt wil laten zien dat je modebewust bent is de tennislook hét ding volgend voorjaar. Polo’s met opstaande kraagjes, vintage pullovers met V-halzen, korte broeken met een vouw, felgekleurde truien om je schouders en geplooide rokken. Zie eruit alsof je thuishoort op een chique countryclub en je steelt de show.

Stak en wijd

Het is geen geheim meer dat oversized t-shirts de trend van dit moment zijn. Maar het is wel belangrijk om dit te combineren met strakke kledingstukken. Dus als je te grote t-shirts, truien of broeken draagt, combineer dat dan met skinny jeans of strakke topjes. Op die manier zie je er niet uit als een hobbezak, maar heb je nagedacht over je outfit. 

Genderneutraal zijn we allemaal!

Het is niks nieuws want vrouwen in mannenpakken waren in de jaren tachtig al een hit. En mannen in rokken was ook allang niet meer alleen voorbestemd voor de Schotten. Toch is androgyne mode anno 2022 weer nieuw leven ingeblazen. Vrouwen in pakken en cowboylaarzen en mannen in plooirokken en met parelkettingen om hun nek. Hoogste tijd om in de kast van je broers en zussen te snuffelen om te kijken of er iets van je gading hangt. 

Vintage is modern

Retro t-shirts met opdrukken van bands en merken die allang niet meer bestaan zijn al een tijd hip en daar komt voorlopig geen verandering in. Dat geldt ook voor vintage merken zoals bijvoorbeeld Australian, New Balance en Cruijff. Ga lekker snuffelen in tweedehands winkels en in de kast van je oudere broers. Met een beetje mazzel vind jij daar kleding die perfect past bij je nieuwe voorjaarslook!