3 tips om ledstrips stijlvol in huis te verwerken

Ledstrips bieden een geheel nieuwe vorm van verlichten. Sommige mensen denken bij een ledstrip nog altijd aan een soort discoverlichting. Dit is gelukkig niet juist. Een ledstrip kan voor heel veel verschillende doeleinden worden gebruikt. We weten allemaal dat het met name veel sfeer biedt, maar wist je dat – mits goed gebruikt – ledstrips ook als algemene verlichting kunnen dienen? Kortom: met deze bijzondere verlichting kan je werkelijk alle kanten op. Ben jij benieuwd hoe je ledstrips nog meer kunt verwerken in huis? Lees dan snel verder en ontdek drie handige tips.

1. ‘Onzichtbaar’ bevestigen

Het installeren van een led strip is relatief eenvoudig. Dit is iets wat eigenlijk iedereen zelf zou kunnen doen. Wel is het belangrijk om met enkele dingen rekening te houden. Wil je de strip namelijk langs het plafond of een voorwerp monteren? Zorg er dan voor dat je de strip zelf ‘onzichtbaar’ bevestigd. Zo geniet je wel van het licht, maar zie je niet steeds de strip zelf lopen.

Natuurlijk moet je soms ook een hoek maken. Pas er dan wel op dat je de strip niet beschadigd tijdens het ombuigen. Je kunt dit voorkomen door in de te maken hoek even een föhn op de strip te zetten. Hierdoor kan je deze soepeler ombuigen en beschadigt deze minder snel.

Wist je dat je ledstrips heel eenvoudig kunt afknippen? Zelfs de afgeknipte stukjes kunnen weer hergebruikt worden. Wel zo handig, want hierdoor gaat helemaal niets van de strip verloren. Pas er wel mee op dat je niet door de led knipt, want anders kan het licht verstoord worden.

2. Ruimtes die snel vergeten worden

Er zijn talloze plekken waar ledstrips tegenwoordig steeds vaker worden gebruikt. Zeker tijdens het inrichten van een nieuwe woning. Denk bijvoorbeeld aan het verlichten van een tv-meubel of het creëren van warme licht tijdens het gamen. Er zijn echter ook ruimtes die snel vergeten worden. Denk bijvoorbeeld aan de tussenruimtes. Dit zijn plekken waar je maar kort verblijft, maar waar wat extra licht wel heel praktisch zal zijn. Dit kan bijvoorbeeld een hal zijn, maar ook een trapkast of het toilet. Je brengt hier geen uren in door, maar het is erg onhandig als je telkens bijna in het donker zit. Met een aantal ledstrips geniet je net van wat meer extra licht.

Wist je dat je ledstrips ook heel leuk kunt verwerken onder de traptreden? Op die manier wordt traplopen niet alleen een stuk veiliger, maar ook een stuk leuker.

3. In de tuin

Er zijn ook led strips die in de tuin verwerkt kunnen worden. Zo creëer je eenvoudig extra sfeer in eigen tuin. Denk er wel goed over na voor welke kleur je kiest. De kleur die je kiest is namelijk allesbepalend voor de sfeer die hier hangt. Zo is rood bijvoorbeeld erg romantisch en vurig, terwijl blauw juist voor meer rust zorgt. Bedenk goed welke sfeer jij wil creëren.