Verduurzaming op kantoor: hoe doe je dat?

Een betere ecologische voetprint is iets waar tegenwoordig iedereen naar streeft. Dit is natuurlijk goed: alleen samen zorgen we voor een beter milieu. Wanneer jij met je bedrijf hier ook over nadenkt, is het goed om bij jezelf te beginnen: je kantoor moet zo groen mogelijk zijn! Maar, hoe doe je dit? In deze blog geven we je drie tips hoe jij kunt verduurzamen op kantoor!

1. Zonnepanelen

Laten we beginnen bij de basics: plaats zonnepanelen op een daarvoor geschikte plek. Door je bedrijf over te doen schakelen op zonne-energie, gebruik je stroom van een natuurlijke bron. Er komen dus een stuk minder gevaarlijke stoffen vrij bij jouw elektriciteitsgebruik. De kans dat er fanatiek gebruik maakt van de stroom op je kantoor is groot, dus is dit een mooie plek om te beginnen met verduurzaming.

2. Verlichting

Een inspirerende werkruimte geniet van veel licht. Het is niet fijn om in een donkere ruimte te werken, aangezien licht erg belangrijk is voor de mens. Dit licht haal je op verschillende manieren binnen: natuurlijk licht is het mooist, maar dit is helaas niet altijd mogelijk. Als jij je kantoorpand volhangt met lampen, is dit een goede manier om te letten op het milieu. Je wil natuurlijk enkel gebruik van maken van Ledlampen. Veel mensen zijn hier sceptisch over, omdat ze vrezen dat dit ten koste gaat van de sfeer op je kantoor. Dit is gelukkig nergens voor nodig: Ledverlichting zit de laatste jaren in een absolute stoomtrein van ontwikkeling, waardoor ze zowel duurzamer als sfeervoller worden.

3. Aanmoediging

Als bedrijf doe je veel uitingen richting je publiek, maar het is minstens zo belangrijk om ook je werknemersgroep te informeren. Zo begin je écht bij jezelf! Plan een middag in waarin je vertelt over de nieuwe verduurzamingen op kantoor: wat is de reden hiervoor en wat is het effect dat het met zich meebrengt. Door je personeel te informeren, activeer je ze gelijk om ook thuis maatregelen door te voeren. Zo verduurzaam je niet alleen op kantoor, maar ook hierbuiten.

Kato

Ontvang jij graag hulp bij het proces van verduurzaming op kantoor? Dan stellen we je graag voor aan Kato! Deze specialisten op het gebied van de inrichting van het kantoor hebben met veel verschillende vragen te maken gekregen: de vraag van verduurzaming op kantoor is dus niets nieuws voor ze. Neem een kijkje op hun website en zet de juiste stappen richting een groenere wereld!