3 tips voor het instellen van uw ergonomische bureau

3 tips voor het instellen van uw ergonomische bureau

Om een gezonde en comfortabele werkplek te behouden, maar ook lichaamsklachten te voorkomen is het belangrijk om uw werkplek ergonomisch in te richten. Een ergonomisch bureau wordt ingesteld qua hoogte afhankelijk van uw lichaam. Volg deze stappen in dit blog om uw nieuwe ergonomische bureau in te richten.

Stap één: Bepaal de hoogte van uw bureau

Om de juiste hoogte voor uw bureau te vinden, begint u in een stoel te zitten met uw voeten plat op de grond. Plaats uw handen met de palm naar beneden op uw dijen. Zet uw stoel vervolgens hoger of lager totdat uw onderarmen parallel aan de grond zijn, gemeten vanaf het midden van uw romp tot aan uw polsen. Zodra u de juiste hoogte voor uw stoel hebt gevonden, meet u de afstand van de vloer tot de zitting van de stoel. Dit is de minimale hoogte die u nodig hebt voor uw bureau.

Stap twee: Kies een bureau

Kies een bureau dat verstelbaar is, zodat u altijd de juiste ergonomische houding kunt aannemen. Kies, indien mogelijk, een bureau met ingebouwde kabelmanagementfuncties om snoeren netjes en uit de weg te houden. Zorg er ook voor dat er voldoende ruimte onder uw bureau is om beide voeten plat op de grond te zetten. Kato Kantoorinrichting kunt u helpen met het vinden van een bijpassend ergonomisch bureau dat voldoet aan uw wensen.

Stap drie: Pas uw monitor aan

Uw monitor moet op ooghoogte staan, zodat u uw nek niet hoeft te spannen. Om de juiste positie voor uw monitor te vinden, gaat u eerst rechtop zitten met een goede houding. Stel vervolgens de monitor zo af dat het bovenste derde deel van het scherm zich op ooghoogte bevindt. Als u een bril of contactlenzen draagt, kan het zijn dat u de positie van uw monitor iets hoger of lager moet instellen om hem goed te kunnen zien zonder dat u zich hoeft in te spannen.

Zorg er bovendien voor dat uw monitor ten minste 20 centimeter van uw gezicht verwijderd is – als u dichterbij komt, moet u zich misschien inspannen om kleine details op het scherm te zien. Kantel tenslotte de bovenkant van uw monitor van u af, zodat het zonlicht er niet rechtstreeks op weerkaatst en in uw ogen terechtkomt. Gebruik deze tips voor een optimale plaatsing van de monitor.