Nederland ontdekken op 2 wielen: dit zijn de mogelijkheden

Een fietsvakantie door Nederland bespaart je een hoop geregel: geen gedoe met dure vliegtickets, transfers, huurauto’s en excursies. Lekker makkelijk en voordelig, dus! En het zet ook nog eens je spieren lekker aan het werk. Ben jij klaar om deze zomer nieuwe plekken te ontdekken met je (elektrische) fiets of scooter? Lees dan snel onze tips voor de 3 mooiste fietsroutes door Nederland. Ook vertellen we wat je aan een bromfietsverzekering hebt.

Van fiets tot speed pedelec

Wat de ideale tweewieler voor je fietscruise is, dat bepaal je natuurlijk zelf. Van racefiets tot e-bike of scooter: het is maar net wat bij je past. Met sommige elektrische fietsen, zoals een speed pedelec of high speed e-bike, kun je tegenwoordig tot wel 45 kilometer per uur rijden. Hiermee blijf je dus lekker op snelheid en kun je makkelijk flinke afstanden afleggen.

E-bikes zijn over het algemeen niet goedkoop. Zorg daarom dat je elektrische fiets goed verzekerd is. Bij verzekeraars kun je je e-bike vaak verzekeren met een bromfietsverzekering of een scooterverzekering (en dus niet met een fietsverzekering).

Wist je dat…

… je vanaf 1 juli 2021 weer je fiets mag meenemen in de trein?

Fietsroute 1: Schoorlse Duinen, Noord-Holland (25 km)

De duinen van Schoorl behoren tot een van de meest indrukwekkende natuurgebieden van Nederland. In dit pittoreske dorpje in Noord-Holland kun je dan ook een prachtige fietsroute maken waarbij je een schitterend uitzicht hebt over het landschap. Als je op de mountainbike bent, volg dan de speciale mountainbikeroute. Dit smalle spoor leidt je over allerlei klimmetjes, grote boomwortels en diepe kuilen. Perfect voor wie wel van een uitdagend parcours houdt.

Fietsroute 2: Radio Kootwijk, Veluwe (30 km)

Tijdens deze bijzondere route fiets je door het waanzinnige stuifzand- en heidegebied in hartje Veluwe. Maar dat niet alleen: je komt ook langs het iconische zendstation Radio Kootwijk. Dit rijksmonument is gebouwd in art-decostijl en zonder twijfel een van de vele hoogtepunten van deze route.

Fietsroute 3: Mergellandroute, Limburg (155 km)

Hou je wel van een pittige route? Dan is de Mergellandroute vanaf Valkenburg echt wat voor jou. Tijdens deze fietstocht van 155 kilometer kom je langs de mooiste plekken en gebouwen. Van wijngaarden en kastelen tot grotwoningen. Verwacht sprookjesachtige uitzichten en flinke hellingen waarbij je e-bike erg goed van pas zal komen.